Какви са причините за поява на целулит?

Все още е въпрос на дебат какви точно са причините за появата на целулит. Съществуват различни теории, но вероятно причината е комплекс от фактори (хормонални, генетични и хранителни), които задействат, поддържат и влошават състоянието.

В медицинските среди съществува твърдението, че хормоните естроген, пролактин, норадреналин, хормоните на щитовидната жлеза са в основата на образуването на целулита.

Според други теории, съществуват гени, които са отговорни за появата на целулита. Възраст, пол, бавен метаболизъм, разпределението на мазнините под кожата, кръвообращението също са отговорни за образуването на целулит.

Прекомерната консумация на мазнини, въглехдрати и сол също  се счита за една от причините за появата на целулит. Към факторите можем да прибавим и застоял начин на живот, тютюнопушене, дори носенето на много стегнати дрехи или недостатъчно физическо движение.

Какво е VelaShape 3 ?

VelaShape е ефективна, нехирургична и неинвазивна процедура за контуриране на тялото. Процедурата е насочена към целулита под повърхностния слой кожата, където диетата и физическите упражнения не могат да дадат резултат, както и към нежеланото отпускане на кожата. VelaShape се използва и за коригиране на нежеланите ефекти от предишни инвазивни операции (липосукция или пластична хирургия).

За разлика от повечето процедури използвани срещу целулит и отпусната кожа, които имат един метод на действие, VelaShape използва четири: инфрачервена светлина, биполярна радио-честота (RF), масаж и нежно засмукване.

Как работи VelaShape?

Всмукването придърпва кожата по-близо до източника на радио-честота вътре в устройство, като едновременно масажира, за да помогне за отпускане и разтягане на твърдите влакнести съединителни тъкани под кожата, които причиняват издърпвания(падини) и издатини, по често известни като целулит. Инфрачервената и радиочестотната енергия загряват кожата, стягат тъканите и унищожават мастните клетки. Освен това стимулират производството на колаген и еластин, изграждайки по-млада и еластична кожа.

Какво се случва по време на процедурата?

Процедурта започва с масаж и нанасяне на антицелулитно олио върху предварително избраната зона.Определен адаптер се поставя върху третирания участък и с плавни движения се мести в границите на третираната зона. Ще почувствате леко всмукване, докато устройството издърпва мастния слой на кожата по-близо до устройството, за да увеличи максимално излагането на инфрачервена светлина и радиочестотна енергия. Кожата ви ще се загрее значително, тъй като причинява дълбоко нагряване на съединителната тъкан, което стимулира дълбокото производство на колаген.

В края на процедурата трябва да усещате третираната зона като след енергичен горещ масаж. Кожата ви трябва да е розова и топла на допир.

Лечението не изисква никаква подготовка, въпреки че е желателно клиента да бъде добре хидратиран.

Кой зони се повлияват от процедурата?

Най-често третираните зони са бедрата, седалище, горната част на ръцете и корема. Освен това може да намали излишните мазнини и провисването под брадичката.

Колко процедури са необходими?

Препоръчително е от 3 до 6 процедури за постигане на добри резултати, като по-късно зоната може да се третира отново, ако това е необходимо.

Запишете час!