Какво е Криолиполиза?

Това е иновативен, безкръвен и безболезнен начин за намаляване на мазнините в определени области на тялото чрез замразяване на мастни клетки. Тук не се използват игли и анестезии. Мастните клетки се разграждат в продължение на няколко месеца по естествен начин след замразяването им и постепенно може да се забележи как дебелината на слоя мазнина на третираното място намалява. Замразяването се извършва с предварително определена от технологията време и енергия на охлаждане, така че мастните клетки да бъдат разрушени.


Какво представлява техниката за Криолиполиза?

Криолиполиза се прави с медицински апарат за естетични корекции. Той е предназначен да намалява мастните натрупвания, чрез уникална система за охлаждане. Тази процедура, основана на прецизно и контролирано охлаждане, премахва локалните мастни натрупвания, но за разлика от повечето алтернативи е абсолютно неинвазивна и безболезнена. Използва се апликатор, чрез който се охлаждат мастните клетки и впоследствие те се отстраняват по естествен път.


Как всъщност действа тази технология?

Криолиполизата е процес, с който се разрушават част от мастни клетки чрез замразяване. Това става посредством машина с апликатор, който чрез вакум засмуква определено количество кожа и подкожни мазнини.  Вакумът  блокира преминаването на кръв в засмуканата област. Апаратът охлажда подкожните мазнини до -8 градуса. Така от 50% до 70% от мастните клетки в засмуканата област биват разрушени. Голяма част от мастните киселини в тях замръзват, структурата им се разрушава и те чрез лимфатичната система на организма се резорбират от черния дроб. Така видимо се намаляват мастните натрупвания в дадената област.


Колко процедури са нужни?

По принцип се препоръчват около три процедури, за да се може да бъде постигнат оптимален резултат.


На кои зони мога да прилагам Криолиполиза?

Може да я прилагате върху ръце, корем, бедра, бричове, паласки, гърди при мъжете.


Колко зони мога да обработвам в един ден?

Две зони за един ден е максималният брой. След около 2 седмици може да обработите нова зона. Всяка зона можете да повторите отново, но не по-рано от 30-40 дни.


Колко време отнема тази процедура?

Около 40-60 минути за една зона.


Кога ще бъдат видими резултатите?

Резултатите от процедурата обикновено са виждат след 2-4 седмици след третирането на зоните и продължават да се подобряват до 6 месеца. Въпреки че тези резултати не са толкова бързи, в сравнение с липосукцията, пациентите подложени на криолиполиза не изпитват болката, рисковете и продължителните периоди на възстановяване, които се усещат при по-агресивния метод на липосукцията.


Трайно ли се отслабва?

Да. След като мастните клетки бъдат разрушени, те не се натрупват отново в зоната, която сте третирали, а при неспазване на подходящ хранителен режим и активност, мазнини могат да се натрупват, но в околни участъци.


Опасно ли е за кожата охлаждането?

-8 градуса е оптималната температура, при която може да се разрушават мастните клетки без да бъде наранена кожата. За да се предпази допълнително кожата, върху нея задължително се поставят мембрани с гел, което служи за предпазване от образуване на лед върху кожата. След премахването на мембраните се препоръчва масаж на областта и е желателно да се направи процедура с LPG за по-добър дренаж и изхвърляне на унищожените мъртви клетки. Резултатът така е двоен, защото мастните киселини в клетките все още са на кристалчета, а масажът спомага да бъдат разрушени още повече мастни клетки.


Защо да избера точно тази технология?

Тази технология има много предимства. Първо защото това е безкръвна и безболезнена интервенция, чрез която можете да постигнете мечтаното тяло, без усилие. Второ, разрушените мастни клетки никога повече няма да се възстановят на даденото място, тъй като те са константна величина в организма и веднъж унищожени, не се възобновяват. Може да бъде прилагана при жени, които кърмят. Няма рискове да бъдат засегнати бучки и неравности или кожата да увисне.

Трябва ли да се съобразя хранителният си режим, ако искам бързи резултати.

Желателно е, защото ако съчетаете подходяща диета с Крилиполизата, това би помогнало за постигане на максимален резултат.


Какво е усещането по време на процедурата? Боли ли?

Болка няма, просто се усеща поносимо изстудяване и лек вакум. Увредените и унищожени мастни клетки в третираната зона постепенно се премахват чрез нормалните зпроцеси на организма.

Могат ли да се появят нежелани последствия?

Крилиполизата е безопасна процедура и крие незначителни рискове, сравнение с други методи за намаляване на мазнините. Въпреки неинвазивната ѝ природа, са възможни нежелани последствия като зачервяване и/или намалено усещане на обработената зона, а при по-чувствителните типове кожа и посиняване. Тези реакции се считат за нормални и отшумяват до няколко дни.


Съществуват ли противопоказания?

Противопоказно е за бременни, хора със сърдечни и съдови заболявания, страдащите от тромбоза, подложените на лечение с противосъсирващи препарати, претърпелите трансплантация, страдащите от автоимунни и ракови заболявания, тези с кожни възпаления в зоните за третиране.

 

Запазете час!