Липолазер

 

Какво е Липолазер?

Липолазер е нехирургична процедура, която използва лазерни лъчи за намаляване на мазнините на различни части на тялото ви. Това могат да бъдат: корем, гръб, бедра, ръце, кръст, а също така и брадичката. Липолазер Ви помага да постигнете желаният контур на тялото и да премахнете няколкото упорити сантиметра.
Според специалистите в сферата, Липолазер е предназначен да спомогне за изгарянето на мазнините чрез незабавно разрушаване на мастните клетки в желаната област на тялото.

 

 

 

Как работи?

Чрез клинични проучвания е доказано, че лазерът има въздействие върху клетъчните мембрани на мастните клетки, като те от своя страна променят кръглата си форма и променят пропускливостта си. Той използва ниско честотна лазерна терапия, която стимулира активността на мастните клетки и лимфните канали.

 

 

Какво мога да очаквам от процедурата?

Може да очаквате 20-40мин. релакс, да прочетете нещо или да не правите нищо. Процедурата е напълно безполезнено. По време на процедурата няма нито затопляне, нито паране. Всяка процедура се изпълнява от специалист, като той ще постави лазера в желаната област, след което ще излезне за 20-40мин. След като приключите, можете без проблем да се върнете към нормалния си начин на живот, без абсолютно никакви видими следи, че сте си правили каквото и да било, няма болка, нито дискомфорт или подуване. Това е един процес без симптоми, освен загубата на нежеланите сантиметри.

 

 

 

Какво ще стане ако пропусна една процедура?

Не се препоръчва да се пропускат процедури, тъй като ако преминат повече от 72 часа преди да повторите, някои от мазнините могат да се абсорбират отново от мастните клетки.

 

 

С какво Лиползерът е различен от липосукцията?

На първо място липосукцията е инвазивна процедура, а Липолазерът е 100% неинвазивна процедура. Прилага се външно за стимулиране на мастните клетки, емулгирането и освобождаването на мазнините. Не се използва анестезия, както при липосукцията, няма болка, няма обезболяващи средства, няма игли, няма и време за възстановяване. Както при липосукцията, резултатите не са гарантирани, ако не се спазва правилна диета и се води заседнал начин на живот, сантиметрите няма да изчезнат.Сантиметрите, които сте премахнали, могат да бъдат възвърнати.

 

 

 

Има ли време за възстановяване?

Както вече споменахме, няма абсолютно никакво време за възстановяване. По време на процедурата няма да почувствате никакъв дискомфорт, не се използва анестезия и може да се занимаете с нормалните си дейности веднага след самата процедура. Не се препоръчват тренировките за натрупване на телесна маса. Кардиото е подходящо.

 

 

Ефективно ли е?

Да, благодарение на процедурата и когато спазвате препоръките на специалистите ни, може да очаквате от 3 до 15см в зависимост от третираната зона. Също това, пациентите с целулит и стрии отбелязват видимо подобрение.

 

 

 

Има ли някакви ограничения в това, което мога да правя?

Не. През времето, в което прилагате процедурата може да живеете както преди. Силно се препоръчва да бъдете хидратирани винаги, като е препоръчително да се въздържате от алкохол и кофейн. Те пречат на лимфния процес да метаболизира мазнините, което може да не доведе до желаните резултати.

 

Върху коя част на тялото мога да прилагам Липолазер?

Процедурата е ефективна върху тези част на тялото, където има локализирани мастни натрупвания, които са устойчиви на диети и физически упражнения. Зоните, които могат да се третират са: корем, гръб, бедра, ръце, кръст, а също така и брадичката.

 

Процедурата безопасна ли е?

Да. Досега няма известни рискове при използването на лазерна терапия и се счита за безопасна алтернатива на инвазивните процедури за загуба на тегло (например като липосукцията и някои други неинвазивни порцедури като VelaShape, Accent и т.н., които разчитат на нагряване на тъканите и може да бъде причинен дискомфорт). Лиползерът не причинява дискомфорт, няма белези, синини или кръвонасядания.

 

Безопасно ли е ако имам заболявания?

Да, с няколко изключения. Ако сте бременна или смятате, че сте бременна не трябва да се подлагате на процедурата. Също така, ако имате пейсмейкът, процедурата не е за вас. Ако имате съдови заболявания, тромбоза, тромбофлебит, претърпели сте трансплантация, на лечение сте с противосъсирващи препарати или страдате от епилепсия е необходимо да потърсите друга процедура, подходяща за вас. Известни вредни рискове няма, както споменахме. Лиползер може да не е толкова ефективен при пациентите с диабет или нарушения на щитовидната жлеза, при които потенциално се нарушава метаболитната система.

 

Има ли някакви странични ефекти?

Не. С риск да се повторим ще кажем, че процедурата е напълно неинвазивна и няма абсолютно никакви странични ефекти.

 

От кога се използва тази технология?

Технологията е проучвана и се използва повече от 40 години за лечение на много различни състояния, като хронична болка, заздравяване на рани и много други ортопедични състояния, като е доказано, че ниските нива на лазерното излъчване и енергия са неинвазивни, без странични ефекти и безопасни.

 

Процедурата няколко пъти ли се прави?

Да. С повтаряне на процедурата се виждат по-добри резултати.

 

Колко скоро след бремеността мога да се подложа на порцедурата?

Препоръчително е да изчакате около 6 седмици след раждането. Ако кърмите, не можете да се подлагате на процедурата.

 

Колко време отнема за видими резултати?

Зависи от пациента. Някои виждат промяна след само една процедура, други след малко повече. Повечето виждат разлика след 2 до 6 сесии.

 

Всички ли са добри кандидати за процедурата?

Повечето пациенти. Дори ако не сте с наднормено тегло, пак може да премахнат сантиметри от зоната на третиране.

 

Не се притеснявайте да зададете вашите въпроси тук, в страницата ни във facebook или на телефоните за контакт. Нашите специалисти с радост ще Ви отговорят!

Запишете своя час сега, премахнете излишните сантиметри по най-приятния, достъпен и безболезнен начин!